Aan de slag bij Multicraft

Ben jij op zoek naar een leuke tijdelijke baan of juist naar een vaste aanstelling bij een van onze opdrachtgevers? Kom dan zo snel mogelijk langs bij onze vestiging. Na een uitgebreide kennismaking gaan wij direct aan de slag om een baan te vinden die precies bij jou past!
Inschrijven
Je kunt online of telefonisch een afspraak maken voor een inschrijving bij een van onze vestigingen. Wij zien deze inschrijving als een kans om goed kennis met je te maken. Om de baan te vinden die precies bij jou past, is het namelijk belangrijk dat we alles weten over je opleidingen, werkervaring en natuurlijk jouw wensen met betrekking tot de werktijden, het bedrijf, het takenpakket en dergelijke.

We nemen dan ook de tijd voor de inschrijving. De afspraak duurt ongeveer een half uur tot een uur. Tijdens de inschrijving zullen we onder andere uitgebreid ingaan op jouw CV. Het is dan ook belangrijk dat je het CV vooraf naar ons mailt of een uitgetypte CV meeneemt naar de inschrijving. 
 
Wat neem je mee naar de inschrijving?
- Origineel en geldig identiteitsbewijs (paspoort of ID-kaart) om vast te stellen dat je in Nederland mag werken;
- Up-to-date CV;
- Originele diploma’s en certificaten;
- Evt. andere passen en bewijzen (VCA-pas, veiligheidspaspoort, heftruckrijbewijs, e.d.);
- Evt. getuigschriften;
- Recente loonstrook i.v.m. salarisindicatie;
- Naam en telefoonnummer van minimaal twee ex-werkgevers waarbij een referentie nagetrokken mag worden.

Belangrijk! 
Wanneer je niet beschikt over een Nederlands paspoort of identiteitskaart, dien je een geldig identiteitsbewijs van het land van herkomst te kunnen tonen én een geldig vreemdelingendocument. Uit het vreemdelingendocument moet blijken dat je in Nederland mag werken. Let op! Een rijbewijs is geen geldig identiteitsbewijs!

Tijdens de inschrijving ontvang je ons formulier 'Toestemming verwerking persoonsgegevens bij inschrijving'. Met dit formulier geef je Multicraft Uitzendbureau toestemming om de gegevens die je meeneemt naar de inschrijving te verwerken. Klik hier voor de Privacystatement van Multi Craft BV.
 
Wat gebeurt er na de inschrijving?
Tijdens en na de inschrijving verzamelen we alle relevante informatie en gaan we direct op zoek naar een baan die goed aansluit bij jouw wensen. Misschien ben je op zoek naar een tijdelijke baan of hecht je juist veel waarde aan de zekerheid van een vaste aanstelling. Mogelijk wil je in de avonduren werken of juist alleen tijdens kantooruren. Ben je fulltime of parttime beschikbaar? Met deze wensen en voorkeuren wordt rekening gehouden bij onze zoektocht naar een geschikte vacature!

Vaak heb je zelf al een interessante vacature gevonden op onze website of heeft een van onze intercedenten je tijdens de inschrijving gewezen op een leuke functie. In dat geval zul je direct door ons worden voorgesteld bij onze opdrachtgever(s). Je hoeft dus niet meer zelf aan de slag te gaan voor een goede sollicitatiebrief. Alles wordt voor je geregeld! Als je bent voorgesteld bij een (of meer) van onze opdrachtgevers, word je regelmatig op de hoogte gehouden van de stand van zaken. Naar aanleiding van ons voorstel kun je worden uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek bij de opdrachtgever of kan er worden voorgesteld om een proefdag mee te draaien bij de opdrachtgever.

Wij zorgen ervoor dat alle afspraken tussen jou, Multicraft en de opdrachtgever goed worden besproken en op papier komen, zodat hier geen misverstanden over ontstaan. Ook verzorgen wij de correspondentie, de salarisonderhandelingen en de benodigde voorbereidingen voor je gesprekken. Hierbij staan natuurlijk steeds de afspraken die we met jou hebben gemaakt voorop! Het enige wat jij hoeft te doen, is ervoor zorgen dat je een goede indruk achterlaat tijdens het gesprek of de proefdag!

Wat als er niet direct een geschikte vacature is?
Wanneer er niet direct een vacature bij ons openstaat die goed aansluit op je wensen, blijven wij natuurlijk niet stilzitten! Wij gaan dan actief op zoek naar een geschikte functie! Dit doen we onder andere door contact op te nemen met onze opdrachtgevers en door nieuwe bedrijven te benaderen. We houden je regelmatig op de hoogte van onze vorderingen. Daarnaast ontvang je sms- en/of e-mailberichten met de nieuwe vacatures binnen jouw vakgebied.

In deze fase is het belangrijk dat je zelf ook regelmatig bij ons binnen loopt op de vestiging of de actuele vacatures op de website bekijkt. Want misschien staat er een vacature open die niet direct aansluit op je wensen, maar je toch erg aanspreekt. Laat het ons direct weten, dan gaan we voor je aan de slag!
 
Je gaat aan de slag als uitzendkracht!
Gefeliciteerd! Je hebt zojuist gehoord dat je aan de slag kunt bij een van onze opdrachtgevers! Wij bespreken samen met jou en de opdrachtgever wanneer de eerste werkdag zal plaatsvinden en helpen je met de benodigde voorbereidingen. We zorgen er bijvoorbeeld voor dat je voldoende informatie hebt over het bedrijf en de veiligheidsvoorschriften, dat je beschikt over eventuele benodigde werkkleding of persoonlijke beschermingsmiddelen en dat je goed op de hoogte bent van de gemaakte afspraken.

Voor je eerste werkdag ligt je overeenkomst klaar op de vestiging. Je komt dan bij ons langs om alles nog eens door te spreken en een goede uitleg te krijgen over bijvoorbeeld de werkbriefjes, veiligheidsvoorschriften, salarisbetalingen en onze CAO.

Tijdens de werkzaamheden bij de opdrachtgever houden wij regelmatig contact met je. In de eerste werkweek komen we langs op de werkvloer of hebben we telefonisch contact om persoonlijk na te vragen hoe het met je gaat en om jouw eventuele vragen snel te kunnen beantwoorden.

Wekelijks vul je een werkbrief in. Dit is een overzicht van de uren die je in de afgelopen week hebt gewerkt. Het werkbriefje wordt online (met Multicraft Online) aangeleverd. De ingevulde en ondertekende uren worden wekelijks door Multicraft uitbetaald. Dit gaat vaak zo snel dat na akkoord van jouw opdrachtgever, het salaris al dezelfde of de volgende dag op je bankrekening kan staan!
 
Op zoek naar een vaste baan?

Vaak wordt nog gedacht dat werken als uitzendkracht alleen interessant is als je op zoek bent naar tijdelijk werk. Niets is echter minder waar! Een groot deel van onze vacatures is voor langere tijd, met uitzicht op een vast dienstverband bij de opdrachtgever.

Na 6 maanden bij dezelfde opdrachtgever te hebben gewerkt, kun je al in aanmerking komen voor een arbeidscontract bij de opdrachtgever zelf! Dit is sneller dan bij veel andere uitzendbureaus, waarbij je pas na 1040 gewerkte uren door de opdrachtgever zelf in dienst mag worden genomen.
 
CAO voor uitzendkrachten
Voor onze uitzendkrachten geldt de NBBU CAO voor uitzendkrachten. In deze CAO staat precies omschreven welke rechten en plichten je hebt als uitzendkracht en wat je van het uitzendbureau en de opdrachtgever mag verwachten, maar bijvoorbeeld ook hoe het fasensysteem werkt. Je kunt de CAO direct online bekijken op www.nbbu.nl .
Volg ons
Multicraft Online
Een erkend uitzendbureau
Gecertificeerd voor de NEN 4400-1
Gecertificeerd voor VCU (Veiligheids Checklist Uitzendbondernemingen)
Nederlandse Bond van Bemiddelings- en Uitzendondernemingen
StiPP Pensioenfonds voor Personeelsdiensten