Vrijwaring inlener bij gebruik g-rekening

Vrijwaring inlener bij gebruik g-rekening  De vrijwaring voor inleners van bonafide uitzendbureaus is per 1 juli 2012 een feit!

De uitzendbranche is met de Belastingdienst overeengekomen dat bedrijven, die gebruik maken van een gecertificeerd uitzendbureau, gevrijwaard worden voor de fiscale inlenersaansprakelijkheid.

De Belastingdienst heeft gisteren met de branche een definitief akkoord bereikt. Dit akkoord betekent dat het bedrijf, dat personeel inleent, niet aansprakelijk gesteld kan worden voor achterstallige loonheffingen en omzetbelasting die de uitzender nog aan de fiscus moet betalen. Een belangrijke voorwaarde is dat 25 procent van het factuurbedrag (inclusief omzetbelasting) op een (geblokkeerde) g-rekening moet worden gestort.

Staatssecretaris Weekers van Financiën geeft aan zeer content te zijn met de maatregelen. "Bedrijven worden aangemoedigd zaken te doen met bonafide uitzenders, zodat alleen de uitzendbureaus die zich netjes aan de regels houden nog een certificaat verdienen en in zaken blijven."

Bij de downloads vindt u zowel het NEN 4400-certificaat als de g-rekeningovereenkomst van Multi Craft BV. Leent u personeel in bij Multicraft Uitzendbureau en wilt u 25% van het factuurbedrag voortaan op de g-rekening storten? Neemt u dan contact op met uw vaste contactpersoon bij Multicraft Uitzendbureau.

Volg ons
Multicraft Online
Een erkend uitzendbureau
Gecertificeerd voor de NEN 4400-1
Gecertificeerd voor VCU (Veiligheids Checklist Uitzendbondernemingen)
Nederlandse Bond van Bemiddelings- en Uitzendondernemingen
StiPP Pensioenfonds voor Personeelsdiensten